• Αρχική
  • Ο ΣΕΒΑ
    • Ποιοι είμαστε
    • Μέλη
  • Κοινωνικό & Οικονομικό αποτύπωμα
    • Ο κλάδος στην Ελλάδα
    • Ο κλάδος στην Ευρώπη
  • Προϊόντα & Συστατικά
    • Υγεία και ευεξία
    • Προϊόντα
    • Συστατικά
    • Κατανάλωση
  • Βασικές θέσεις
    • Διαφήμιση σε παιδιά
    • Ασπαρτάμη
    • Οδοντική υγεία
    • Παχυσαρκία
    • Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά
    • Φορολόγηση τροφίμων & ποτών
    • Κυκλική Οικονομία 2015
  • Υπευθυνότητα & Βιωσιμότητα
    • Οι δεσμεύσεις του ΣΕΒΑ
    • Περιβαλλοντική υπευθυνότητα
    • Υγεία & ασφάλεια εργαζομένων
    • Νομοθεσία για τα σχολεία
  • Επικοινωνία
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Βρείτε μας στο χάρτη
seva@sevt.gr
ΣΕΒΑ ΣΕΒΑ ΣΕΒΑ ΣΕΒΑ
  • Ο ΣΕΒΑ
    • Ποιοι είμαστε
    • Μέλη
  • Κοινωνικό & Οικονομικό αποτύπωμα
    • Ο κλάδος στην Ελλάδα
    • Ο κλάδος στην Ευρώπη
  • Προϊόντα & Συστατικά
    • Υγεία και ευεξία
    • Προϊόντα
    • Συστατικά
    • Κατανάλωση
  • Βασικές θέσεις
    • Διαφήμιση σε παιδιά
    • Ασπαρτάμη
    • Οδοντική υγεία
    • Παχυσαρκία
    • Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά
    • Φορολόγηση τροφίμων & ποτών
    • Κυκλική Οικονομία 2015
  • Υπευθυνότητα & Βιωσιμότητα
    • Οι δεσμεύσεις του ΣΕΒΑ
    • Περιβαλλοντική υπευθυνότητα
    • Υγεία & ασφάλεια εργαζομένων
    • Νομοθεσία για τα σχολεία
  • Τελευταία νέα
  • Επικοινωνία

Ασπαρτάμη

Αρχική Βασικές θέσεις Ασπαρτάμη

Θέση της UNESDA για την ασπαρτάμη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) πρόσφατα επιβεβαίωσε εκ νέου την ασφάλεια της ασπαρτάμης με Επιστημονική Γνωμοδότηση που συνέταξε τον Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Πρόσθετα Τροφίμων της EFSA Alicja Mortensen: «Η παρούσα γνωμοδότηση αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες αξιολογήσεις κινδύνων για την κατανάλωση ασπαρτάμης που έχει αναληφθεί ποτέ. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο επιστημονικό υπόβαθρο του συστήματος ασφάλειας τροφίμων της Ε.Ε. και τη ρύθμιση των πρόσθετων τροφίμων».

Η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο καλά μελετημένα συστατικά τροφίμων, με περισσότερες από 200 μελέτες να επιβεβαιώνουν την ασφάλειά της, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως ως ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό για περισσότερα από 30 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΛΗΡΗΣ ΘΕΣΗ (.DOC)
ΠΛΗΡΗΣ ΘΕΣΗ (.PDF)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

  • Διαφήμιση σε παιδιά
  • Ασπαρτάμη
  • Οδοντική υγεία
  • Παχυσαρκία
  • Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά
  • Φορολόγηση τροφίμων & ποτών
  • Κυκλική Οικονομία 2015

Επικοινωνία

Θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας ή/και το ερώτημά σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο ΣΕΒΑ

  • Τελευταία νέα
  • Ποιοι είμαστε
  • Μέλη

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

  • Τελευταία νέα
  • Ο κλάδος στην Ελλάδα
  • Ο κλάδος στην Ευρώπη

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Τελευταία νέα
  • Υγεία και ευεξία
  • Προϊόντα
  • Συστατικά
  • Κατανάλωση

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

  • Τελευταία νέα
  • Διαφήμιση σε παιδιά
  • Ασπαρτάμη
  • Οδοντική υγεία
  • Παχυσαρκία
  • Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά
  • Φορολόγηση τροφίμων & ποτών
  • Κυκλική Οικονομία 2015

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

  • Τελευταία νέα
  • Οι δεσμεύσεις του ΣΕΒΑ
  • Περιβαλλοντική υπευθυνότητα
  • Υγεία & ασφάλεια εργαζομένων
  • Νομοθεσία για τα σχολεία

ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

  • Τελευταία νέα
  • Αρχική
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ (ΣΕΒΑ)
  • Λεωφ. Κηφισίας 340, 154 51 Νέο Ψυχικό, Αθήνα
  • +30-210-6711177
  • +30-210-6711080
  • seva@sevt.gr
  • www.seva.com.gr
  • Φόρμα επικοινωνίας

© ΣΕΒΑ 2019 · Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

  • Αρχική
  • Ποιοι είμαστε
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι