• Αρχική
  • Ο ΣΕΒΑ
    • Ποιοι είμαστε
    • Μέλη
  • Κοινωνικό & Οικονομικό αποτύπωμα
    • Ο κλάδος στην Ελλάδα
    • Ο κλάδος στην Ευρώπη
  • Προϊόντα & Συστατικά
    • Υγεία και ευεξία
    • Προϊόντα
    • Συστατικά
    • Κατανάλωση
  • Βασικές θέσεις
    • Διαφήμιση σε παιδιά
    • Ασπαρτάμη
    • Οδοντική υγεία
    • Παχυσαρκία
    • Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά
    • Φορολόγηση τροφίμων & ποτών
    • Κυκλική Οικονομία 2015
  • Υπευθυνότητα & Βιωσιμότητα
    • Οι δεσμεύσεις του ΣΕΒΑ
    • Περιβαλλοντική υπευθυνότητα
    • Υγεία & ασφάλεια εργαζομένων
    • Νομοθεσία για τα σχολεία
  • Επικοινωνία
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Βρείτε μας στο χάρτη
seva@sevt.gr
ΣΕΒΑ ΣΕΒΑ ΣΕΒΑ ΣΕΒΑ
  • Ο ΣΕΒΑ
    • Ποιοι είμαστε
    • Μέλη
  • Κοινωνικό & Οικονομικό αποτύπωμα
    • Ο κλάδος στην Ελλάδα
    • Ο κλάδος στην Ευρώπη
  • Προϊόντα & Συστατικά
    • Υγεία και ευεξία
    • Προϊόντα
    • Συστατικά
    • Κατανάλωση
  • Βασικές θέσεις
    • Διαφήμιση σε παιδιά
    • Ασπαρτάμη
    • Οδοντική υγεία
    • Παχυσαρκία
    • Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά
    • Φορολόγηση τροφίμων & ποτών
    • Κυκλική Οικονομία 2015
  • Υπευθυνότητα & Βιωσιμότητα
    • Οι δεσμεύσεις του ΣΕΒΑ
    • Περιβαλλοντική υπευθυνότητα
    • Υγεία & ασφάλεια εργαζομένων
    • Νομοθεσία για τα σχολεία
  • Τελευταία νέα
  • Επικοινωνία

Νέα πρωτοβουλία για περαιτέρω μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2025, με έτος αναφοράς το 2019

Αρχική Χωρίς κατηγορία Νέα πρωτοβουλία για περαιτέρω μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2025, με έτος αναφοράς το 2019

Νέα πρωτοβουλία για περαιτέρω μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2025, με έτος αναφοράς το 2019

Μαΐ 11, 2022 |

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ), στο πλαίσιο προηγούμενης πρωτοβουλίας του το 2018, κατόρθωσε να πετύχει μείωση της ζάχαρης σε ποσοστό  -12% (με στόχο μείωσης ζάχαρης 10%) στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά, μέχρι το 2020, με έτος αναφοράς το 2015[1].

Φέτος αναλαμβάνει εκ νέου εθελοντική δέσμευση για περαιτέρω μείωση κατά 10% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών/Μελών του μέχρι το 2025, με έτος αναφοράς, το 2019.

Η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των Κρατών – Μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων και στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης.

Παράλληλα, προστίθεται στις προσπάθειες μείωσης της ζάχαρης στο πλαίσιο της νέας δέσμευσης που ανέλαβε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών (UNESDA) τον Ιούνιο του 2021, για περαιτέρω μείωση των πρόσθετων σακχάρων στα αναψυκτικά κατά 10% για την περίοδο 2019-2025 στην ΕΕ-27 και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ευρώπη έχει πετύχει μείωση κατά 13,3% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά του την περίοδο 2000-2015, και μείωση κατά 14,6%  την χρονική περίοδο 2015 -2019.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια σειρά ουσιαστικών δράσεων που υλοποιεί ο ΣΕΒΑ  παράλληλα με την ανασύνθεση, όπως:

  • ευδιάκριτη διατροφική επισήμανση,
  • υπεύθυνο marketing (δε διαφημίζουμε σε παιδιά κάτω των 13 ετών),
  • προώθηση νέων προϊοντικών επιλογών με μειωμένες ή καθόλου θερμίδες,
  •  αύξηση της διαθεσιμότητας μικρότερων συσκευασιών.

[1] Στοιχεία από Global Data (Φεβρουάριος 2022).

0
Share

Επικοινωνία

Θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας ή/και το ερώτημά σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο ΣΕΒΑ

  • Τελευταία νέα
  • Ποιοι είμαστε
  • Μέλη

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

  • Τελευταία νέα
  • Ο κλάδος στην Ελλάδα
  • Ο κλάδος στην Ευρώπη

ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Τελευταία νέα
  • Υγεία και ευεξία
  • Προϊόντα
  • Συστατικά
  • Κατανάλωση

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

  • Τελευταία νέα
  • Διαφήμιση σε παιδιά
  • Ασπαρτάμη
  • Οδοντική υγεία
  • Παχυσαρκία
  • Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά
  • Φορολόγηση τροφίμων & ποτών
  • Κυκλική Οικονομία 2015

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

  • Τελευταία νέα
  • Οι δεσμεύσεις του ΣΕΒΑ
  • Περιβαλλοντική υπευθυνότητα
  • Υγεία & ασφάλεια εργαζομένων
  • Νομοθεσία για τα σχολεία

ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

  • Τελευταία νέα
  • Αρχική
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ (ΣΕΒΑ)
  • Λεωφ. Κηφισίας 340, 154 51 Νέο Ψυχικό, Αθήνα
  • +30-210-6711177
  • +30-210-6711080
  • seva@sevt.gr
  • www.seva.com.gr
  • Φόρμα επικοινωνίας

© ΣΕΒΑ 2022 · Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

  • Αρχική
  • Ποιοι είμαστε
  • Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Prev