Η συγκεκριμένη μελέτη εξετάζει την ύπαρξη πιθανού συσχετισμού ανάμεσα στην υψηλή κατανάλωση αναψυκτικών και στην εμφάνιση αυξημένου κινδύνου θνησιμότητας. Ωστόσο, η μελέτη δεν παρέχει στοιχεία αιτιότητας, όπως παραδέχονται και οι συγγραφείς.
Η κατανάλωση αναψυκτικών είναι ασφαλής στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής. Ο κλάδος των αναψυκτικών αναγνωρίζει τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Για το λόγο αυτό έχουμε ηγηθεί της προσπάθειας για μείωση των θερμίδων και της ζάχαρης στα προϊόντα μας.
Ο κλάδος των αναψυκτικών είναι ο μοναδικός κλάδος στην Ευρώπη που έχει δεσμευτεί επίσημα για την υλοποίηση του στόχου της ΕΕ για μείωση των προστιθέμενων σακχάρων κατά 10% στα προϊόντα του, μέχρι το 2020. Ο κλάδος έχει ήδη πραγματοποιήσει αυτή τη δέσμευση και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανταποκριθεί στην εθελοντική του δέσμευση. Μια ενδιάμεση αξιολόγηση -που διεξήχθη από τρίτους, την ελεγκτική εταιρεία GlobalData- διαπίστωσε ότι το μέσο επίπεδο ζάχαρης στα αναψυκτικά στην Ευρώπη έχει μειωθεί κατά 11,9% το διάστημα 2015-2017.
Σύμφωνα με όλες τις κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές υγείας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), τα γλυκαντικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες είναι ασφαλή.